Van Verslaving naar Vrijheid

Van Verslaving naar Vrijheid

Rene van Collem

Heb jij een familielid, partner of vriend die worstelt met een verslaving? Of heb je zelf een verslaving? Dan is dit dé podcast voor jou!

Mijn naam is Rene van Collem, ik ben drummer van Doe Maar en na dertig jaar van actieve verslaving ben ik in 2010 clean geworden en gebleven. Sinds 2015 werk ik als familie-counselor om familie leden te helpen hiermee om te gaan, zowel in de GGZ als privé.

In deze podcast geef ik tips, info en inzichten in de wereld van verslaving en herstel daarvan en dat is keihard nodig want voor de families van iemand met een verslaving is er nauwelijks hulp. Heb je een vraag of heb je mijn hulp nodig? Mail mij dan op rene@renevancollem.nl of kijk op www.renevancollem.nl

Ik help families, gezinnen en partners waarvan hun dierbare een verslaving heeft!

Wil je meer over mij weten? Lees dan mijn zelfgeschreven biografie over hoe mijn verslaving zich ontwikkelde en hoe ik eruit kwam, mijn leven als drummer van Doe Maar én hoe ik de liefde van mijn leven ontmoette. https://www.bol.com/nl/nl/p/heroine-godverdomme/9200000022070936/?bltgh=pH-DbSl3IbZ-4qxN7-5IEA.4_12.13.ProductPage

Abonneer je op deze podcast als jij wil leren hoe je met iemand om gaat die verslaafd is, wat je beter wél en niet kan doen en hoe je zelf overeind kan blijven!

Listen to the last episode:

Een verslaving aan relaties of liefde is niet minder dan elke andere vorm van verslaving. Terwijl sommigen afhankelijk zijn van een substantie, zijn anderen afhankelijk van een persoon. Het constante zoeken naar goedkeuring en bevestiging via een ander kan je snel in een neerwaartse spiraal van afhankelijkheid brengen.

In deze aflevering is Sarah Hofman te gast. Zij zat zeven jaar lang gevangen in een ongezonde relatie. Deze relatie, die ze in haar hoofd had geromantiseerd, was eigenlijk een destructieve verslaving. Sarah moest hard werken om haar eigenwaarde te herstellen, beschadigd door emotionele verwaarlozing in haar jeugd en pestervaringen, om deze relatieverslaving te overwinnen!

podcast zien? https://youtu.be/bKNXdzQhUZg

🎧 Luister en kijk nu naar haar inspirerende verhaal en leer hoe zij de kracht vond om los te breken en zichzelf terug te vinden.

🔔Abonneer je alsjeblieft op dit kanaal en deel de link met mensen die er in het dagelijks leven mee te maken krijgen omdat een kind, familielid, partner of vriend verslaafd is! En natuurlijk met de mensen waarvan je voelt dat ze aan een verslaving lijden.

Zoek je hulp als naaste van iemand met een verslaving? https://renevancollem.nl/diensten/

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief. Via deze link https://renevancollem.nl/

In 'Van Verslaving naar Vrijheid' staan we niet alleen stil bij het delen van aangrijpende verhalen, maar ook om het bieden van steun en handvatten aan de kijkers en luisteraars. Tijdens deze aflevering worden waardevolle tips gedeeld over hoe om te gaan met verslaving, zowel voor degenen die er direct mee te maken hebben als voor hun naasten!

Previous episodes

 • 83 - Sarah zat gevangen in een 'liefdes' verslaving! 
  Tue, 28 May 2024
 • 82 - "Ik slikte elke dag meer dan 60 pillen" 
  Tue, 21 May 2024
 • 81 - 'Drugs zijn heel normaal geworden!' 
  Tue, 14 May 2024
 • 80 - 'Ik verkocht mijn lichaam voor drugs'! 
  Tue, 07 May 2024
 • 79 - 'Mijn onstabiele jeugd leidde tot een eetstoornis' 
  Tue, 30 Apr 2024
Show more episodes

More australian religion & spirituality podcasts

More international religion & spirituality podcasts

Choose podcast genre